Kære barn

Hvis du læser med her, har din mor og/eller far eller kommune måske besluttet, at du skal gå til psykolog.

En psykolog er en voksen, der taler med børn, der ikke har det så godt, eller som synes, at noget er svært. En psykolog hjælper dig med at sætte ord på det, som du synes er svært. Det er ikke sikkert, det er det samme, som din mor eller far synes, eller din lærer, pædagog eller kommune. Men vi vil gerne lytte til, hvad DU har at sige, hvad DU synes, så vi sammen kan finde ud af, hvad der skal til for, at du kan få det bedre.

Når man kommer til psykolog, er det aldrig fordi, man har gjort noget forkert. Men man kan godt føle det sådan, hvis man fx tit oplever at få skældud. Når man derimod skal starte hos psykolog, kan det være fordi, ens mor og far er bekymrede for, om man har det godt nok, eller de er kede af, hvis man har oplevet noget, der ikke var så rart. En psykolog hjælper hele familien med at få det godt igen.

Alle børn og unge er lidt nervøse, inden de møder os første gang. Det er helt naturligt.

Her på siden kan du se, hvordan vi ser ud.

Det her er Tove:

Hun er børnepsykolog og har været det i rigtig mange år. Tove er vant til at tale med og hjælpe børn og unge til at få det bedre.

Det her er Stine:

Hun er børnepsykolog og har været det i mange år. Stine er også vant til at tale med og hjælpe børn og unge til at få det bedre.

Dine forældre eller primærpædagog følger dig, og vi aftaler sammen, hvem der skal være med i samtalen. Når du kommer ind til os, har vi et hyggeligt lokale, som vi bruger til samtalerne. Hvis man er barn, er der legetøj og tegneredskaber, dukkehus og bamser, som man må lege med. Hvis man er ung, så nøjes vi med at have tegnesagerne fremme. Nogle gange kan det være rart at tegne, imens man taler. Især hvis det er lidt svært dét, som vi skal tale om.

Når man går til psykolog, er det okay at vise alle sine følelser. Vi ved godt, at man både kan blive ked af det og vred, men tit griner vi også sammen.

Vi glæder os til at møde dig.

De allerbedste hilsner

Tove og Stine

Børnepsykologerne