Angst og depression

Angst er en medfødt overlevelsesmekanisme og en naturlig reaktion på oplevet fare hos både børn og voksne. Angsten sikrer, at vi i den givne situation reagerer hurtigt, instinktivt og fx flygter eller forsvarer os. Angst er således en almindelig følelse, som gør os i stand til at være opmærksomme, tage bestik af en situation og eventuelt korrigere vores adfærd.

Børn er ikke på samme måde som voksne i stand til at regulere deres følelser og berolige sig selv – de har brug for voksnes hjælp til at lære dette. Børn gør sig mange tanker om dét, de er bange for (tordenvejr, monstre, adskillelse fra forældrene, edderkopper, mørke, skolepræstationer mm.). Det er vigtigt ikke blot at slå barnets angst hen som værende pjat. Det er vigtigt som forældre at bevare roen, at lytte til barnet og tage udgangspunkt i dét, barnet selv er optaget af. På den måde kan man hjælpe og støtte barnet til at regulere sine følelser, sætte bekymringerne i perspektiv og afdramatisere situationen. Børn reagerer i høj grad på deres forældres reaktioner. De kigger på mor og far for at se, om verden er et sikkert sted at være. Hvis mor og far er bange eller ophidsede, tolker de verden som et usikkert sted at være.

Angst kan til tider udvikle sig til at blive et mere plagsomt problem for børn og unge, som man kan have behov for professionel hjælp til: hvis angsten er meget voldsom, svær at regulere, har stået på længe eller forhindrer barnet/den unge i at leve et almindeligt børne- eller ungdomsliv.

Når et barn eller en ung lider af angst, påvirker det hele familien. Man kan i disse tilfælde føle sig magtesløs som forældre, og det kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe sit barn.

Ved længere tids belastning eller mange belastninger på én gang kan børn ligesom voksne udvikle depressive træk fx ved alvorlig sygdom i familien, mobning i skolen, skilsmisse, tab af venner eller andre kære. Hos børn kan depression komme til udtryk på andre måder end hos voksne, fx som irritation, vrede og udadreagerende adfærd.

Kontakt os hvis I har brug for hjælp.

Har du yderligere spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe

Udfyld vores formular med dine kontaktoplysninger og vi vender tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakter du os via kontaktformularen, må du ikke angive dine personlige oplysninger.​

​Alle har ret til et godt liv

​Hjertevarme

​Højt fagligt niveau

Book en samtale

Du er også meget velkommen til at ringe til os på: 

Tove Weis: 50 77 77 73

Stine Tofte: 50 77 77 72

Toves CVR: 33206755

Stines CVR: 39662205

Rørholmsgade 18, kld. tv., 1352 København K

- Find vej med Google Maps

I henhold til persondataforordningen (GPDR) har vi udviklet en privatlivspolitik, som kan ses her: Privatlivspolitik.

Når et forløb påbegyndes underskrives en samtykkeerklæring. Se dem her: Samtykkeerklæring – voksen eller Samtykkerklæring – barn.

Læs cookiedeklaration her

Psykolog Tove Weis

​Telefon: 50 77 77 73

E-mail: weis@bupp.dk

Du er altid velkommen til at lægge en besked på tlf. eller mail. Jeg vil kontakte dig hurtigst muligt

Psykolog Stine Tofte

​Telefon: 50 77 77 72
E-mail: tofte@bupp.dk


Du er altid velkommen til at lægge en besked på tlf. eller mail. Jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.